Project as vervangen

Bij dit project hebben we de as van onze trailer moeten vervangen, dit omdat we tijdens het rijden een wiel zijn verloren. De as was echt verroest en het was een hele klus om deze er onderuit te krijgen. Dit staat helemaal beschreven in het stappenplan.

Stap 1

In september 2023 hebben we met een paar vrienden een boot gekocht. Deze hebben we opgehaald in België en is zonder moeite verhuisd naar Nederland. Zoals je op de foto kan zien, is de as al niet in de beste staat.

Stap 2

Toch besloten we bij het eerste zonnetje de boot te gaan testen, alles verliep perfect en hebben de hele dag kunnen varen. Wel een paar druppels WD40 moeten gebruiken om de stuurstang van de motor een keer te smeren. (Deze hebben we natuurlijk altijd bij)

Stap 3

Op de terugweg ging het helemaal mis, tijdens het afslaan van een rotonde brak een wiellager en hierdoor verloren we het wiel. Ook stond het voorwiel krom, deze stond zo klem dat we deze met WD40 los hebben moeten krijgen.

Stap 4

Tijdens het vervangen van de as kwamen we er achter dat hij er niet zonder slag of stoot onderuit zal komen. Alles was verroest en zat muurvast. Ook hiervoor hebben we veel WD40 moeten gebruiken, dit heeft ons echt gered. Uiteindelijk is alles gelukt en de nieuwe as zat er onder.

Stap 5

Nu de nieuwe as er onder zit, zijn we natuurlijk weer gaan varen. Alles loopt als een zonnetje, óók de as.

delen

Neem contact met ons op

WD-40 Company Limited
Noorderpoort 93E
5916 PJ VENLO

© 2024 WD-40 Company. Alle rechten voorbehouden

Aanmelden

---------- Of ----------

Wachtwoord vergeten?

Account nodig? Meld je gratis aan.

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. Voer hieronder je e-mailadres in en we sturen je een link om je wachtwoord te resetten.

Annuleren

Account aanmaken

Annuleren